אוליבר מארכהרט | דוקומנטה X עד 15: שינויי פרדיגמה בהיסטוריה האחרונה של הדוקומנטה
(הרצאה באנגלית)
בהרצאה תוצג את ההיסטוריה האחרונה של הדוקומנטה דרך מספר צירים פרדיגמטיים. תערוכות הדוקומנטה ינותחו כמקרה מופתי של התפתחויות גדולות יותר בשדה האמנות. בדרך זו, נתחקה אחר שינוי קאנוני בשדה האמנות בכל הנוגע לפרקטיקות של אמנות פוליטית, תיאוריה, חינוך לאמנות וביזורו של המערב.
–
אוליבר מארכהרט הוא פרופסור לתיאוריה פוליטית באוניברסיטת וינה. פרסומיו האחרונים כוללים: מכונות הגמוניה (Hegemony Machines): דוקומנטה X עד חמש עשרה והפוליטיקה של הביאנליזציה (oncurating.org ו-n.b.k. 2022); אסתטיקה קונפליקטואלית (Conflictual Aesthetics): אקטיביזם אמנותי והמרחב הציבורי (שטרנברג 2019) חשיבה על אנטגוניזם (Thinking Antagonism): אונטולוגיה פוליטית לאחר לקלאו (הוצאת אוניברסיטת אדינבורו 2018).
–
כנס ירושלים לאמנות #7 הוקדש למקומה של אמנות ביחס לסוגיות פוליטיות, אקלימיות וטכנולוגיות בינלאומיות ומקומיות. ההרצאות עסקו בשימוש אמנותי באלגוריתמים וטכנולוגיה לזיהוי רגשות, בחיבור בין אמנות לתהליכים ביולוגיים (ביו-ארט), בתגובות של אמניות.ים ומעצבות.ים למשבר האקלים ובשפת מחול של מפגינים. בנוסף נערכו שני פאנלים בנושאים אקטואליים: האחד הוקדש לתערוכת הדוקומנטה שהוצגה בקיץ בקאסל שבגרמניה, ועוררה דיונים ושערוריות רבות, והשני הוקדש למצבם של אמניות.ים בשעת חירום, מלחמה ופליטות, בהשתתפות אמני.ות מהמרחב הפוסט סובייטי.
כנס ירושלים לאמנות נוסד ביוזמת פסטיבל ״מנופים״ וכתבי העת ״ערב רב״ ו״הרמה״, במטרה לחבר בין מוסדות להשכלה גבוהה לבין אמנים, אוצרים, מנהלים אמנותיים ואנשי מקצוע מעולם התרבות. כנסים קודמים עסקו בנושאים ״חתימה״, ״מה עושים עם אמנות?״, ״בירור יתרה״, ״תכסיס״, ״רגע האמת״ ו"גודש".
אוצרי ומנהלי הכנס: רינת אדלשטיין ("מנופים", ״הרמה״), ד״ר רונן אידלמן ויונתן אמיר (״ערב רב״)
הפקה: אלינה אלכסה אוסיפובה