גיליון #30 | המצאת הטבע | אוקטובר 2020
שער הגיליון מאת עירית תמרי. לצפיה בשער לחצו כאן

גדת האגם טנוקי מתמלאת בשורה של צלמים חובבים לקראת צילום הדיאמונד פוג׳י, 2019, תצלום, מידות משתנות

Fujinoyamai

Bookmark and Share
לפני כמה שנים סשה טמרין חזר מחילופי סטודנטים וטיול ביפן מאוכזב וחסר מנוחה. הוא נכשל בניסיון לצלם את הזריחה המיוחדת – דיאמונד פוג׳י, דימוי שמתקבל כאשר השמש זורחת בדיוק במרכז הר פוג׳י ונשברת בצורה של יהלום. טמרין נותר עם התהייה האם אפשר לראות את הזריחה הזו בעיניים, או שזהו אפקט שמתקיים רק באמצעות המצלמה?

 

שנה לאחר מכן, טמרין חזר ליפן במטרה לצלם סרט בעקבות האובססיה שלו עם דימוי הפוג׳י יהלום. במהלך מסעו הוא פגש צלמים חובבים, אנשי רוח ומאסטר אחד לצילום שהקדיש יותר מ־40 שנות חייו לצילום הר פוג׳י. כשהוא הגיע מדי בוקר לנקודת התצפית למרגלות ההר, טמרין מצא עצמו מוקף בענן של צלמים, כולם משתהים בתוך מצלמותיהם בציפייה לרגע המכריע.

 

טמרין תיעד את מסעו בסרט הניסיוני Fujinoyamai (מיפנית: בלתי ניתן לריפוי), אשר זכה לאחרונה בפרס לסרט עצמאי קצר בפסטיבל הסרטים הבינלאומי בחיפה.

 

סשה טמרין הוא אמן וידיאו וצילום. בעל תואר ראשון בתקשורת צילומית ממכללת הדסה, ירושלים, ותואר שני באמנויות מהאקדמיה לאמנות ועיצוב, בצלאל. עבודותיו מופקות בפורמטים שונים כגון סרטים נסיוניים, ספרי צילום, הדפסות ענק, גלויות ומגזינים. טמרין זכה בפרסים ומלגות שונות, ועבודותיו הוצגו בארץ ובעולם, בין היתר בגלריית Saatchi בלונדון ובמוזיאון ארץ ישראל, תל־אביב. חי ויוצר בתל־אביב.
 
Fujinoyamai, טריילר לסרט, 2020, 01:34 דקות