אמן:
תערוכה קבוצתית
אוצרות:
sala-manca
אמנים משתתפים: ישעיהו רבינוביץ, חנאן אבו-חוסיין, עדי קפלן, שחר כרמל ואיתי אוניק, איתמר מנדס-פלוהר, אמיתי ארנון ואסתר בירס, קטורה מנור, סמואל רוטמן, ניר יהלום, חן כהן, שירה בורר, סלה-מנקה
"המחלקה האתנוגרפית", התערוכה השלישית של המוזיאון של העכשווי, עוסקת במפגש שבין אתנוגרפיה ואמנות, שבין המסורתי לעכשווי, בין הלאומי לפרטי תוך התייחסות לתרבות עממית בישראל מצד אחד ותוך התייחסות להיבטים היסטוריים של המרחב הפיזי בו היא מתקיימת "בית החולים למצורעים – עזרת ישו" שנבנה על ידי הקהילה הפרוטסטנטית הגרמנית ב-1878.
נקודת המוצא לתערוכה היא מאה שנה למשלחת האתנוגרפית למזרח אירופה אותה יזם והוביל ש. אנ-סקי (מחבר "הדיבוק"). המשלחת היתה לאחד המפעלים המרכזיים לאיסוף אוצרות הפולקלור היהודי. אנ-סקי שאף להציל את התרבות העממית היהודית לפני היעלמותה כתוצאה ממציאות פוליטית והיסטורית ורצה להפוך את אותן אוצרות תרבות למקור השראה לאמנות מודרנית יהודית ועכשווית, כשאחת התוצאות היתה המחזה "הדיבוק" מפרי עטו שהפך למחזה קנוני בתולדות התיאטרון היהודי (עליו הקדשנו פסטיבל פרפורמנס שלם לפני חודש בשיתוף 'הזירה'). מאה שנה מאוחר יותר קבוצה של אמנים שפעלו בשנה האחרונה במרכז מעמותה בבית הנסן ביורשלים יצאה לבחון את האתנוגרפיה העכשווית ביחס למציאות הישראלית החדשה מתוך התפישה כי עולם ערכים אחד הולך ונעלם ואת מקומו תופס עולם אחר. העבודות שבתערוכה מציעות קריאות של המציאות המקומית תוך התייחסות להבניה של הזיכרון הישראלי- היהודי, לחגים היהודים בישראל, להיסטוריוגרפיה המקומית ולפוליטיקה של המרחב.