הניוזלטר של מנופים השארו מעודכנים. תמיד

 > 

קוריאה סטייל 코리아 스타일 Korea Style

7.5.13-1.8.13

אמן: עדי סגל
אוצרות: מיכל מור

קוריאה הדרומית, מדינה שנחרבה במלחמה ועדיין נמצאת בסכסוך נוקב עם שכנתה מצפון, שומרת באדיקות על זהותה בין שתי שכנותיה הגדולות סין ויפן.

סיאול הבירה מגלמת בחדות את השינויים הדרמטיים בחברה הקוריאנית. בעברה עיר מזוהמת ואפרורית, ובשנים האחרונות זוהרת כמו טוקיו וניו-יורק. חיי צמצום ועבודה קשה פינו מקומם לגורדי שחקים אופנתיים ולתרבות צרכנית שוקקת. תאגידי הענק הקוריאנים LG, Samsung, and Daewoo מציפים את מדפי העיר במוצרי אלקטרוניקה וצריכה חדישים, הכלכלה המשגשגת מבטיחה שזרם הקונים לא ייפסק.

הגל הקוריאני הוא התפשטות של התרבות הפופולרית הקוריאנית ברחבי העולם, וזו נקודת מפנה בזהות העיר. מוסיקת פופ, סדרות טלוויזיה וסרטים המופקים בסיאול הפכו לשם דבר גם במדינות השכנות. מוצרי צריכה מוצגים בשלטים מוארים ברחבי העיר ובחורות צעירות מרקדות על גבי מסכי ענק במרכזי הקניות. סיאול מעולם לא הייתה רחוקה יותר מדימוי העיר האפורה ולמודת קרבות עם שכנתה מצפון שמאיימת להשמידה.

מיצב קיר זה מציג את דרום קוריאה דרך עיניים זרות שהשינויים המואצים בה מתרחשים בערים אסייתיות רבות ההופכות להיות דומות אחת לשנייה כגון טוקיו, הונג-קונג, סינגפור, בנגקוק, שנגחאי ועוד. עקבות הגלובליזציה ניכרים במעברים ובחציית גבולות לאומיים של אנשים, סחורות ותרבויות כעניין שבשגרה. גורדי שחקים ואדריכלות עתידנית, מרכזי מסחר ובילוי אופנתיים, רשתות תחבורה עילית ותחתית מפותחות, קשר למרכזי סחר ופיננסים ברחבי העולם, מעמד בינוני גדל, צרכנות – חלק בלתי נפרד מהחיים האורבניים, תרבות נוער תוססת, ומודל לחיים נחשקים של אלה שעדיין מתגוררים בכפרים.

קוריאה סטייל מגלה את הזהות הקוריאנית המשלבת בתוכה במפתיע מרכיבים מערביים וקוריאניים, מודרניים ומסורתיים, של עבר והווה כי סטייל הוא בראש ובראשונה פרקטיקה של זהות.

התערוכה במסגרת כינוס על תעשיות תרבות קוריאניות במזרח התיכון
מטעם מכון טרומן, מאי 2013

התערוכה באדיבות הנהלת האוניברסיטה ומרכז פריברג

Top

הגלריה הקטנה ע"ש שטרן בקמפוס הר הצופים

קמפוס הר הצופים
054-8820070
michalmor@savion.huji.ac.il
א'-ה' 20:00-09:00
קווים 4א, 17 , 19 , 69 , 6


הצג מפה גדולה יותר

X