גיליון #37 | נובמבר 2022
שער הגיליון מאת דניאל חנוך ונטע מוזס. לצפיה בשער לחצו כאן

חלוקה ומחלוקת

Bookmark and Share

קורס דוקומנטה 15 של תכנית האם איי של בצלאל בהנחיית ד״ר שאול סתר | חלוקה ומחלוקת

דוקומנטה 15, שנערכת בימים אלה בקאסל, מכה גלים ומעוררת הדים: החלפת האמנים בקולקטיבים, המערך הפתוח והמודולרי של התערוכה, הויתור על הסמכות האוצרותית, הדגש על אופן חלוקת המשאבים; התהייה האם כל זה בכלל אמנות; וכעת גם שערוריית ההאשמה באנטישמיות שמלווה אותה. קבוצה של סטודנטיות מתכנית ה-M.A של בצלאל, בהנחיית שאול סתר, יצאה לדוקומנטה בחודש יולי ובמושב מיוחד בכנס היא תציע אופנים שונים של מחשבה על תערוכה זו, על אתגריה ומשמעויותיה, גם בראי התערוכות הגדולות האחרות של הקיץ (הביאנלה בברלין, הביאנלה בוונציה).

ד״ר שאול סתר הוא ראש התכנית לתואר שני במדיניות ותיאוריה של האמנויות בבצלאל ועורך כתב העת תיאוריה וביקורת.

כנס ירושלים לאמנות #7 הוקדש למקומה של אמנות ביחס לסוגיות פוליטיות, אקלימיות וטכנולוגיות בינלאומיות ומקומיות. ההרצאות עסקו בשימוש אמנותי באלגוריתמים וטכנולוגיה לזיהוי רגשות, בחיבור בין אמנות לתהליכים ביולוגיים (ביו-ארט), בתגובות של אמניות.ים ומעצבות.ים למשבר האקלים ובשפת מחול של מפגינים. בנוסף נערכו שני פאנלים בנושאים אקטואליים: האחד הוקדש לתערוכת הדוקומנטה שהוצגה בקיץ בקאסל שבגרמניה, ועוררה דיונים ושערוריות רבות, והשני הוקדש למצבם של אמניות.ים בשעת חירום, מלחמה ופליטות, בהשתתפות אמני.ות מהמרחב הפוסט סובייטי.

כנס ירושלים לאמנות נוסד ביוזמת פסטיבל ״מנופים״ וכתבי העת ״ערב רב״ ו״הרמה״, במטרה לחבר בין מוסדות להשכלה גבוהה לבין אמנים, אוצרים, מנהלים אמנותיים ואנשי מקצוע מעולם התרבות. כנסים קודמים עסקו בנושאים ״חתימה״, ״מה עושים עם אמנות?״, ״בירור יתרה״, ״תכסיס״, ״רגע האמת״ ו"גודש".

אוצרי ומנהלי הכנס: רינת אדלשטיין ("מנופים", ״הרמה״), ד״ר רונן אידלמן ויונתן אמיר (״ערב רב״)

הפקה: אלינה אלכסה אוסיפובה