גליון #2, יחסי ציבור, פברואר 2013
שער הגיליון מאת קרן זלץ . לצפיה בשער לחצו כאן

Talmud

דיון תלמודי העוסק בסוגיות של זהות יהודית וישראלית,  בשאלות פוליטיות של מוסר, בתחושות של זרות, בתהליכים אישיים של למידה ובאמנות הכלולה בכולן.

 

 

Bookmark and Share

אפרת גל, "HAPPY", חלק מתוך המיצב "הניחוח של ירושלים", גלריית האקדמיה אוטרכט, הולנד ,2012

את ההשראה לטקסט שכתבתי במהלך התואר שני ב-HKU, אוטרכט הולנד, לקחתי מן הטקסט המסורתי של התלמוד.
התלמוד, פרוטוקול של דיונים בין רבנים בבתי המדרש הכולל סוגיות הלכתיות, אתיות, פילוסופיות והיסטוריות, ערוך באופן אסוציאטיבי ועוקב אחר חוט המחשבה של המשתתפים בדיון ואחר הדינמיקה של הדיון.
אפשר למצוא התייחסויות לאותם נושאים בחלקים שונים ודיון שהחל בעיסוק בנושא מסוים יכול לקחת תפניות משונות ומפתיעות. לרוב דיון תלמודי כולל הצהרה, שאלה לגבי ההצהרה הראשונית או הצהרה נוגדת לה, ולבסוף יישוב הסתירה, אך לעיתים רחוקות הדיון נסגר באופן מוחלט. הטקסט התלמודי משלב דיונים משפטיים לצד אגדות פנטסטיות ואף רכילות ללא סדר היררכי.

כך גם הטקסט שלי משלב כתיבת יומן משהותי בפרויקט של חודשיים בדוקומנטה 2012, טקסטים תיאורטיים, טקסטים אישיים ופואטיים ודימויים של יצירות שלי וצילומים פרטיים. התלמוד מחולק לסדרים, למסכתות ולפרקים. הפרקים ממוספרים באלף בית העברי וגם מכונים בשם המורכב מהמילים הראשונות בדיון. שמות תשעת הפרקים בטקסט שלי מורכבים אף הם מהמילים הראשונות בפרק ומתייחסות לנושא הפרק באופן אקראי ומהותי כאחד.

במרכזו של כל עמוד תלמודי יימצא הדיון מתקופת האמוראים (חכמי התלמוד) ומסביב לו מימין ומשמאל יופיעו פירושים והערות על ידי רבנים שונים, מתקופות שונות וארצות מוצא שונות. כל עמוד הינו קומפוזיציה ייחודית של מחשבות של הוגים שונים מדורות שונים, מסודרות זו לצד זו באופן שיטתי ואסוציאטיבי כאחד.
הפורמט המסורתי של התלמוד מאפשר את קיומם של מקורות שונים וקולות שונים זה לצד זה כטקסטים נפרדים המתדיינים זה עם זה. בשונה מהתלמוד, בטקסט שלי גם דימויים מקבלים מקום בתוך הטקסט כמשתתפים שווים בדיון. הדיון התלמודי שיצרתי עוסק בסוגיות של זהות יהודית וישראלית, בשאלות פוליטיות של מוסר, בתחושות של זרות, בתהליכים אישיים של למידה ובאמנות הכלולה בכולן.

לקריאת הטקסט המלא ליחצו כאן 

אפרת גל ילידת ירושלים. אמנית רב-תחומית, למדה תואר ראשון במדרשה לאמנות ותואר שני בHKU אוטרכט, הולנד. ממייסדי גלריה אלפרד ופעילה בה כבר שבע שנים.