התן, דימוי מתוך הציור, צילום: איציק לוי
כניסה חופשית

התן

אפרת גל-נור ואלונה פרידברג במיצב וידאו וציור גדול-מימדים על במת תיאטרון "הזירה"

ב־7.11.2014 חצה אברה מנגיסטו את גדר הגבול מישראל לעזה. הליכתו על קו המים והטיפוס מעבר לגדר תועדו במצלמות צבאיות ונצפו בעיניהן של תצפיתניות. הן היו עדות לאירוע יוצא דופן, שנותר ללא הסבר ברור.

ב־1.2.2013 נעלמה אליסה לם מחדרה במלון ססיל שבלוס אנג'לס. הרגעים האחרונים שלה, שתועדו במצלמת המעקב של המעלית, הציגו רצף פעולות מבלבל וחסר הקשר והוא נהפך לחומר גלם לספקולציות ולחרדה.

שני המקרים הללו, הנושאים מסתורין בלתי פתור, הם נקודת המוצא לעבודה. שניהם משאירים אחריהם שבר של סיפור: תיעוד קיים, אך הבנה חסרה; נראות מוחלטת של הדימוי לצד היעדרותו מן התודעה הציבורית השלטת.

"התן", מופע וידאו, ציור, אור וסאונד, נשען על אלגוריתמים של דיפ פייק לצד אסטרטגיות ציוריות של ציקלוגרמות קדומות (סצנות מצוירות הערוכות במעגל) – בכוונה ליצור קפסולה של תודעה, שיקוף של מרכז שליטה ואי-שליטה, היגיון ואיגיון. 

אפרת גל-נור עוסקת בציור תלוי מקום של הנוף הישראלי. נוף זה, המשתנה ללא הרף, טומן בחובו שאלות של סימון ושליטה הממשיכות להתהוות עד עצם היום הזה. בעבודותיה היא בוחנת אותו דרך פריזמות של נוסטלגיה, זיכרון, סטראוטיפים, מוסכמות תרבותיות ופנטזיות.

אלונה פרידברג פועלת בשדה האמנות בתחומי מדיה חדשה, וידאו וסאונד. בעבודותיה היא מפרקת ומרכיבה מחדש דימויים תרבותיים מתוך המארג העכשווי וההיסטורי, הפוליטי, החברתי והפופולרי, מתוך התבוננות על המתח שבין הפרטי והמקומי לבין הגלובלי והווירטואלי.

עבודתן המשותפת "התן" נובעת מהעיסוק בזיכרון, בפנטזיה, בכוחו של הדימוי ובמרחבים טעונים. כל אחת מהן מביאה נקודת מבט ייחודית – גל-נור דרך ציור גדול ממדים והמרחב הפיזי, פרידברג דרך שפה חזותית-קולית וטכנולוגיות עכשוויות – והשילוב ביניהן יוצר חוויה רב-תחומית ורב-חושית, מופע עוצמתי של ציור, וידאו, אור וסאונד בתוך חלל בימתי.

"התן" עולה בבכורה לזמן מוגבל במסגרת פסטיבל מנופים.

 

העבודה נוצרה בתמיכתם הנדיבה של גורמים אלה:

קרן ליוצרים עצמאיים מטעם משרד התרבות

מפעל הפיס

רן קסמי אילן – משכן האמנים בהרצליה

קרן מחקר מכללת בית ברל

 

לפרטים נוספים

צוות

איך מגיעים

בחסות

השארו מעודכנים

צרו קשר